In het Startweekend werd het kerkelijke winterwerk opgestart met tal van activiteiten. Op donderdagmiddag begonnen deze activiteiten met een Ouderenmiddag in De Rank.

 

Op vrijdagavond werden de startactiviteiten voortgezet met een voetbaltoernooi en het schminken en make-uppen.

Zie voor foto's vrijdagavond
 

Op zaterdagmiddag zijn een aantal activiteiten georganiseerd.

Allereerst was er een Vossenjacht voor de kinderen van de lagere school georganiseerd in het centrum van ons dorp. Op de dag dat het jachtseizoen in het Kroondomein werd geopend, konden onze kinderen zoeken naar maar liefst negen vossen, die allemaal opmerkelijk waren uitgedost. Met de letters die ze verzamelden konden ze een zin vormen.

Aansluitend konden ze een lekkere ketting maken met een dropveters en zoutjes, een kleinood dat geen lang leven beschoren was. Voor de middag om was hadden de meeste kinderen hun ketting veilig opgeborgen in hun maag. Ook konden ze kennis maken met het orgel, waar organist Peter Witteveen de kinderen liet zien hoe een kerkorgel werkt. Veel kinderen maakten van de gelegenheid gebruik om ook zelf een aantal noten te spelen.

 

Diezelfde middag was er ook een fotopuzzeltocht voor de fiets uitgezet, waar een twintigtal fietsers in vijf groepen aan mee deden. Ze reden een leuke route in en rond ons dorp en zagen gaandeweg veel bijzonderheden. Na afloop stond koffie, thee en wat lekkers klaar om met elkaar nog even na te praten in de Dorpskerk.

 

Het slotstuk van de dag was de Meet and Eat, waaraan ongeveer veertig mensen meededen. In tweetallen bezochten de gemeenteleden gastgezinnen, waar in zestallen een voorgerecht en een nagerecht werd genuttigd. Tussen voor- en nagerecht wisselden de groepen. De avond werd gezamenlijk afgesloten in De Tabernakel. Daar werd het toetje - een heerlijk ijsje van Roozeboom - gegeten.

Zie voor foto's zaterdag
 

Op de Startzondag werd begonnen met de traditionele Startdienst. Het thema was ‘Een Goed gesprek’ en ds. Bert Heslinga behandelde het verhaal van de Emmaüsgangers.

Muzikale medewerking was er van Cor van Leeuwen op orgel, piano en samen met de Praiseband.

Na de dienst was er tijd om onder het genot van een kop koffie of thee over de dienst na te praten.

De Startactiviteiten werden in De Rank afgesloten met een heerlijke lunch, verzorgt door de diaconie. Uiteraard werd ook tijdens deze lunch het goede gesprek gevoerd. Een ieder liet het zich goed smaken en ging voldaan terug naar huis.

Zie voor foto's zondag