Back to Top

Binnen onze gemeente is men actief met liturgisch bloemschikken.
Coördinator van deze groep is Anneke Huijssoon, anneke.huijssoon@planet.nl
Hieronder een overzicht van wat er door de jaren heen is gemaakt.

Paascyclus 2019 - Stille Zaterdag

zaterdag, 20 april, 2019

Jezus is gestorven en begraven.
Wij zijn nog in de schaduw van de kruisdood van Jezus, maar het kruis is nu omwikkeld met groen als teken van het doorgaande leven. Het nieuwe leven wordt verbeeld door kleine witte bloemen.

Paascyclus 2019 - Goede Vrijdag

vrijdag, 19 april, 2019

Vandaag staan we stil bij het lijden en de kruisdood van Jezus. We zien daarom het kruis, dat omwikkeld is met prikkeldraad. Als de paaskaars gedoofd is, komt er een rode roos tussen het prikkeldraad: het licht lijkt te doven, maar de liefde van God dooft nooit.

Paascyclus 2019 - Witte Donderdag

donderdag, 18 april, 2019

Tijdens het laatste avondmaal wast Jezus de voeten van zijn leerlingen. Hiermee leert Hij ons om onszelf niet boven een ander te plaatsen en te dienen uit liefde. Daarom de kom en een handdoek. Daarnaast vertelt het verhaal dat Jezus het vuil van de voeten wast, hiermee symboliseert Hij dat ons vuil verwijderd wordt. Hij maakt ons vrij van onze zonden. Bovendien zien we de korenaren als teken van het brood.

Liturgische Bloemschikking 4e advent

zondag, 23 december, 2018

Bloemschikking 4e Advent
De krans met 4 kaarsen staat voor leven, liefde, hoop en licht. Het is bijna zover, met een wit kleed onder de krans zijn we klaar voor het Kerstfeest.
Binnen in de krans gaat het verhaal van Lucas verder. Jozef en Maria zijn aangekomen in Bethlehem. Ze zijn op zoek naar een plaats om te overnachten, maar de herberg zit vol. Er is nog wel een stal waar ze mogen overnachten....