Back to Top

Binnen onze gemeente is men actief met liturgisch bloemschikken.
Coördinator van deze groep is Anneke Huijssoon, anneke.huijssoon@planet.nl
Hieronder een overzicht van wat er door de jaren heen is gemaakt.

Liturgische Bloemschikking 4e advent

zondag, 23 december, 2018

Bloemschikking 4e Advent
De krans met 4 kaarsen staat voor leven, liefde, hoop en licht. Het is bijna zover, met een wit kleed onder de krans zijn we klaar voor het Kerstfeest.
Binnen in de krans gaat het verhaal van Lucas verder. Jozef en Maria zijn aangekomen in Bethlehem. Ze zijn op zoek naar een plaats om te overnachten, maar de herberg zit vol. Er is nog wel een stal waar ze mogen overnachten....

 

Liturgische Bloemschikking 3e advent

zondag, 16 december, 2018
Bloemschikking 3e advent
De tijd van inkeer is voorbij en we bereiden ons voor op het feest dat komen gaat. De paarse kleur wordt ingewisseld voor roze. Roze verwijst naar de groeiende vreugde.
Binnen in de krans gaat het Bijbelverhaal van Lucas verder. Iedereen gaat op weg naar de plaats waar hij vandaan komt. Zo gaan ook Jozef en Maria op weg naar de stad van David die Bethlehem heet, om zich te laten inschrijven.
 

Liturgische bloemschikking 2e advent

zondag, 9 december, 2018

Bloemschikking 2e advent

De krans staat voor het aftellen voor kerst, maar ook voor de aarde en het terugkomen van de jaargetijden. De krans ligt ook deze week nog op een paarse ondergrond. De liturgische kleur van inkeer.

Binnen in de krans gaat het verhaal van Lucas verder. Keizer Augustus stuurt een bevel uit dat iedereen van zijn rijk zich moet laten inschrijven in de plaats waar hij vandaan komt. Ook Jozef en Maria, die zwanger is, krijgen dit bevel en gaan op weg naar Bethlehem.

 

Liturgische bloemschikking 1e advent

zondag, 2 december, 2018

Bloemschikking 1e advent

De basis van deze advent periode wordt uitgebeeld met een adventskrans, symbool van hoop. Op deze krans staan vier kaarsen, die symboliseren de vier zondagen voor Kerst. De krans ligt op een paarse ondergrond, de liturgische kleur van de adventsperiode en inkeer.

Binnen in de krans wordt de aanloop naar kerst uitgebeeld.

Deze week wordt begonnen met  Lucas 1: 26 - 32. In dit verhaal krijgt Maria bezoek van de engel die haar vertelt dat zij zwanger zal worden van een zoon. Hij zal de Zoon van de Allerhoogste worden genoemd. Maria wordt uitgebeeld door een witte lelie.