Diaconale collecte - Vrolijkheid in asielzoekerscentra

Iedere dag vluchten er kinderen en jongeren voor geweld en onderdrukking. Ze hebben vaak nare ervaringen achter de rug. In asielzoekerscentra wachten ze op de beslissing of ze in Nederland mogen blijven. Stichting De Vrolijkheid organiseert in azc’s wekelijks het KunstLab, met creatieve activiteiten zoals dans, theater, muziek, film en fotografie voor kinderen en jongeren. Kinderen en jongeren ontdekken en ontwikkelen hun talenten. Kunst en creativiteit versterken hun veerkracht en zelfvertrouwen.
Met steun van Kerk in Actie is het Vakantie KunstLab ontwikkeld, zodat jonge azc-bewoners ook in de schoolvakanties creatieve workshops kunnen bezoeken. Met een feestelijke presentatie voor bewoners van azc’s worden de workshops afgesloten.

Voorganger: 
Ds. Bert Heslinga
Locatie: 
De Tabernakel
Omschrijving : 
Thema van deze Anders Vieren dienst is ‘Wie of wat beïnvloedt jou?’ We horen over Jezus die 40 dagen in de woestijn is, waar de duivel Hem van Zijn weg wil brengen. Project kinderdienst. We maken deze zondag een begin met het project van de kinderdienst ‘Verander je mee?’
Datum en Tijd: 
zondag, 26 februari, 2023 - 10:00
Soort dienst: 
Anders Vieren met band